Imatge Google Maps

Com ja sabeu, setembre té 30 dies. Doncs resulta que, consultant Google Maps, a Puerto Vallarta -a la costa oest de Mèxic a l'Estat de Jalisco- vaig trobar una cronovia que té per nom "31 de septiembre". En un barri anomenat Colonia Palma Real, que està plagat de cronovies, aquest és el nom d'un dels carrers que tot i ser consultable a Google Maps vaig pensar que podia ser una errada i, per aquest motiu, vaig decidir comprovar-ho

 

Els vaig escriure per demanar'ls-hi si em podien enviar la foto de la placa de la cronovia. Mai m'hauria imaginat com d'atents, complaents i servicials podien ser les persones amb les que he contactat per aconseguir-ho. M'han informat en tot moment dels tràmits que anava passant la sol·licitud, des de l'obertura de l'expedient del procediment administratiu fins a l'obtenció d'una foto del carrer ja que no tenia placa. Una llàstima que no en tingui, però amb aquesta foto del carrer, ja paga la pena tot l'esforç que hi han posat tots en l'intent d'aconseguir-ho. És evident que els he donat les gràcies; no n'hi ha per menys.

 

 

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI