Quan parlem de col·leccionisme entenem l'arreplec físic d'objectes d'una família, tipus o grup determinats. Normalment ho associem a coses que podem palpar. A l'era digital això ja comença a canviar i les col·leccions digitals o virtuals ja arrenquen el seu vol. Cronovies n'és un cas, som pioners, és obert, és universal i és de franc, però volem fer ressò d'una empresa catalana que té previst iniciar la comercialització d'uns cromos virtuals, a través d'Internet, aquesta tardor. És l'empresa Totfan.

Quan entrem a webs de col·leccionistes el món digital encara està absent però anem fent forat i així la pàgina Entre Coleccionistas publica un article fent referència a Cronovies com una forma original de col·lecció.

Deia un dels directius d'aquesta empresa en una entrevista al diari Expansión que de la mateixa forma que la música o els llibres, als cromos li ha arribat l'hora de passar-se al digital i reblava que les barreres entre el físic i el digital estan desapareixent i que un nen no li dóna més importància a l'objecte físic.
Tot és opinable

 

P.S. A data d'avui, abril del 2015, els webs de Totfan i Entre Coleccionistas estan desactivades. L'entrevista referida anteriorment també ha perdut l'enllaç.

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI