Avui, 15 d'abril, el Parlament de Catalunya ha oficialitzat la creació de la 42a comarca del país. Cronovies s'hi adapta des del primer dia i, per tant, ja hem fet el canvi corresponent. De les deu poblacions de la comarca, només Moià té una cronovia: la del carrer Onze de Setembre. Fins ara, assignada al Bages, passa doncs a ser la primera del Moianès. Moià en tenia una altra anys enrere: l'actual carrer Miquel Martí i Pol fou en temps de la dictadura el carrer 29 de gener. Estarem atents si el consistori d'alguna de les noves poblacions moianeses  Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, l'Estany, Granera i Collsuspina assigna alguna via a la data, commemorant aquest fet o al 22 de març que va ser quan els seus habitants van votar amb un 80% a favor aquesta decisió.

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI