No és el primer cop que Barcelona ens sorprèn amb una nova cronovia. Aquesta no sabem si figurarà en el carrerer ja que es tracta d'un carrer situat dins d'un antic complex fabril creat arran de l'assumpció d'un dels blocs per activitats dels veïns.

Al barri de la Bordeta hi havia una fàbrica tèxtil de nom Can Batlló que va funcionar des el 1878 fins al 1960 i que va fer fallida a conseqüència de la crisi del sector. S'hi van instal·lar fins a més de 200 petites empreses, que un pla de reordenació del 1976 i un altre de reordenació del 2006 els obligava a traslladar-se per fer-hi habitatges, equipaments i zones verdes. Encara n'hi ha unes poques. Però la gent del barri i del voltant (Sants, Hostafranchs, Badal i Font de la Guatlla) exigeix que la totalitat dels terrenys es destinin a equipaments, habitatges socials, zones verdes, horts urbans i cooperatives de producció. Els terrenys pertanyen a una immobiliària que vol construir els habitatges i equipaments assignats per un contenciós administratiu interposat a l'Ajuntament. La situació es va encallar.

La gent del barri es va organitzar en una agrupació anomenada Plataforma Can Batlló és per al barri. Els veïns estaven disposats a ocupar aquests edificis si l'11 de juny del 2011 l'Ajuntament no havia iniciat un procés de transformació dels terrenys per obrir-los als veïns. Aquesta situació va portar a cedir unes naus anomenades Bloc 11 permetent l'entrada del veïnat en la data esmentada. El Bloc 11 és, doncs, una nau gestionada pels veïns on també s'hi va obrir una via peatonal que rebé el nom de carrer 11 de juny del 2011.

 

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI