El Govern de la Generalitat ha convocat el referèndum d'autodeterminació vinculant per al dia 1 d'octubre. Data cabdal, en aquest camí que ja fa uns anys hem engegat una gran part dels ciutadans de Catalunya per a la consecució de la independència d'Espanya. Vilagrasseta, entitat de població de Montoliu de Segarra, ha volgut ser la primera en honorar aquesta data que està cridada a esdevenir històrica. Referèndum organitzat pel Govern català, com a mandat resultant de les eleccions del 27 de setembre de 2015 en las que els partidaris del referèndum van obtenir majoria absoluta al Parlament de Catalunya. No obstant, el Govern espanyol s'hi oposa i ho fa amb males arts i amenaces, recorrent totes les lleis que el Parlament elabora i utilitzant el Tribunal Constitucional -amb jutges triats pel Govern de l'Estat i, per tant, de la seva corda- per frenar tots els moviments per dur-lo a terme. Perquè  creiem en la democràcia pensem que s'ha de fer i que el farem.

Foto cedida per l'Ajuntament de Montoliu de Segarra

Anàlisi Cronovies

Aquí hi consultareu totes les dades relatives a la quantitat de cronovies distribuïdes per països, ciutats, dates, efemèrides, col·laboradors, ...

Dades estadístiques

Web Cronovies

Un calendari fet amb fotos de plaques de carrer que porten nom de data. És una col·lecció oberta a tothom que hi vulgui participar i, alhora, en pot gaudir. Tots els dies de l'any tenen un mínim d'una foto.

El "carrendari"