El Govern de la Generalitat ha convocat el referèndum d'autodeterminació vinculant per al dia 1 d'octubre. Data cabdal, en aquest camí que ja fa uns anys hem engegat una gran part dels ciutadans de Catalunya per a la consecució de la independència d'Espanya. Vilagrasseta, entitat de població de Montoliu de Segarra, ha volgut ser la primera en honorar aquesta data que està cridada a esdevenir històrica. Referèndum organitzat pel Govern català, com a mandat resultant de les eleccions del 27 de setembre de 2015 en las que els partidaris del referèndum van obtenir majoria absoluta al Parlament de Catalunya. No obstant, el Govern espanyol s'hi oposa i ho fa amb males arts i amenaces, recorrent totes les lleis que el Parlament elabora i utilitzant el Tribunal Constitucional -amb jutges triats pel Govern de l'Estat i, per tant, de la seva corda- per frenar tots els moviments per dur-lo a terme. Perquè  creiem en la democràcia pensem que s'ha de fer i que el farem.

Foto cedida per l'Ajuntament de Montoliu de Segarra

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI