Toponímia de Vilafranca del Penedès és un blog sobre noms de lloc del terme de la capital de l'Alt Penedès. Així ho defineix el seu autor, Lluís Tetas, de qui ja vàrem fer referència en un article al blog quan ens va dedicar un espai en el programa L'aparador de Ràdio Calafell. L'any passat va publicar el llibre Noms de lloc de Vilafranca del Penedès i, aquest bloc, pretén ser un complement i una eina d'actualització i millora de la informació detallada en el llibre.

Ahir ens dedicava l'article amb motiu de la recent notícia de la designació d'un carrer a Montoliu de Lleida (Segrià) al 9 de novembre de 2014, data de la consulta sobre el futur polític de Catalunya.

Feu un clic sobre aquest enllaç per llegir l'article d'ahir. 

Agraeixo, alhora, la informació sobre antigues cronovies de la vila de Vilafranca -del joc Cronovies pretèrites- que les incorporem a la base de dades per a informacions complementàries en el futur.
Aquestes són
- carrer del Primer de Maig (festa internacional del treball) actualment, carrer de Sant Jocund.
- carrer del 14 d'abril (dia de la proclamació de la II república espanyola) avui en dia, el carrer de Sant Pere
- carrer del 18 de Julio de 1936 (dia de la rebel·lió franquista), que es correspon al carrer de Pines
- carrer del 21 de Enero de 1939 (dia de l'entrada de les tropes franquistes a Vilafranca), el carrer del Casal en l'actualitat.
- carrer del 19 de Juliol (dia del fracàs a Catalunya de la rebel·lió franquista) que era el nom del que ara és el carrer del Bisbe Estalella.

 

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI