Imatge Google Maps

Com ja sabeu, setembre té 30 dies. Doncs resulta que, consultant Google Maps, a Puerto Vallarta -a la costa oest de Mèxic a l'Estat de Jalisco- vaig trobar una cronovia que té per nom "31 de septiembre". En un barri anomenat Colonia Palma Real, que està plagat de cronovies, aquest és el nom d'un dels carrers que tot i ser consultable a Google Maps vaig pensar que podia ser una errada i, per aquest motiu, vaig decidir comprovar-ho

 

Els vaig escriure per demanar'ls-hi si em podien enviar la foto de la placa de la cronovia. Mai m'hauria imaginat com d'atents, complaents i servicials podien ser les persones amb les que he contactat per aconseguir-ho. M'han informat en tot moment dels tràmits que anava passant la sol·licitud, des de l'obertura de l'expedient del procediment administratiu fins a l'obtenció d'una foto del carrer ja que no tenia placa. Una llàstima que no en tingui, però amb aquesta foto del carrer, ja paga la pena tot l'esforç que hi han posat tots en l'intent d'aconseguir-ho. És evident que els he donat les gràcies; no n'hi ha per menys.

 

 

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI