No és el primer cop que Barcelona ens sorprèn amb una nova cronovia. Aquesta no sabem si figurarà en el carrerer ja que es tracta d'un carrer situat dins d'un antic complex fabril creat arran de l'assumpció d'un dels blocs per activitats dels veïns.

Al barri de la Bordeta hi havia una fàbrica tèxtil de nom Can Batlló que va funcionar des el 1878 fins al 1960 i que va fer fallida a conseqüència de la crisi del sector. S'hi van instal·lar fins a més de 200 petites empreses, que un pla de reordenació del 1976 i un altre de reordenació del 2006 els obligava a traslladar-se per fer-hi habitatges, equipaments i zones verdes. Encara n'hi ha unes poques. Però la gent del barri i del voltant (Sants, Hostafranchs, Badal i Font de la Guatlla) exigeix que la totalitat dels terrenys es destinin a equipaments, habitatges socials, zones verdes, horts urbans i cooperatives de producció. Els terrenys pertanyen a una immobiliària que vol construir els habitatges i equipaments assignats per un contenciós administratiu interposat a l'Ajuntament. La situació es va encallar.

La gent del barri es va organitzar en una agrupació anomenada Plataforma Can Batlló és per al barri. Els veïns estaven disposats a ocupar aquests edificis si l'11 de juny del 2011 l'Ajuntament no havia iniciat un procés de transformació dels terrenys per obrir-los als veïns. Aquesta situació va portar a cedir unes naus anomenades Bloc 11 permetent l'entrada del veïnat en la data esmentada. El Bloc 11 és, doncs, una nau gestionada pels veïns on també s'hi va obrir una via peatonal que rebé el nom de carrer 11 de juny del 2011.