El 15 de novembre d'enguany, Màrius Serra va tornar a fer referència a les cronovies en un article a La Vanguardia en la seva secció El rum-rum. Parla del nou carrer del 9N de Montoliu i fa referència al ja existent de Sant Pere de Ribes dedicat a uns fets de les lluites carlines succeïts en aquest municipi garrafenc. Això li serveix d'introducció per fer un repàs de carrers amb dates properes a la de l'article com, per exemple, una del 15 de novembre de Las Palmas de Gran Canaria que homenatja uns obrers massacrats a les portes d'un col·legi electoral l'any 1911 (1). Com també fa referència a carrers que han canviat de nom us convido a enviar-me'n i les afegiré a les que ja tinc al web.

 

(1) Vegeu Cronovies i cliqueu les dates del  9 i del 15 de novembre.

Article de Màrius Serra en el seu blog l'any 1997

Más de 1900 fotos de cronovías de las 366 fechas del callendario. Cada cronovía tiene su enlace a Google Maps para mostrar la ubicación exacta y en cada fecha se explica -si se ha llegado a obtener- el porqué de la conmemoración de la placa. Asimismo, también incorpora calles con nombres de meses, de días de la semana y de estaciones del año. Otra particularidad es que están todas las de Cataluña. Las bases de datos de calles de Cataluña del INE y del ICGC sirvieron de punto de partida para su consecución. Las pocas que faltan o bien no tienen placa, o son de las nuevas referidas al 1-O pendientes de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI