El 15 de novembre d'enguany, Màrius Serra va tornar a fer referència a les cronovies en un article a La Vanguardia en la seva secció El rum-rum. Parla del nou carrer del 9N de Montoliu i fa referència al ja existent de Sant Pere de Ribes dedicat a uns fets de les lluites carlines succeïts en aquest municipi garrafenc. Això li serveix d'introducció per fer un repàs de carrers amb dates properes a la de l'article com, per exemple, una del 15 de novembre de Las Palmas de Gran Canaria que homenatja uns obrers massacrats a les portes d'un col·legi electoral l'any 1911 (1). Com també fa referència a carrers que han canviat de nom us convido a enviar-me'n i les afegiré a les que ja tinc al web.

 

(1) Vegeu Cronovies i cliqueu les dates del  9 i del 15 de novembre.

Article de Màrius Serra en el seu blog l'any 1997

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI