Cronovies a Instamaps

Cronovies del món

Les més de 2000 cronovies situades en el mapa del món. Podeu seleccionar per dates, països o autor de la imatge També hi podeu trobar imatges de totes les dates de l'any, el 29 de febrer inclòs.

Cronovies de Catalunya

Seleccionant per comarques, per províncies, per dates, per municipis o per les que ha fet un col·laborador podem veure totes les cronovies de Catalunya reflectides en el mapa. Fent un clic sobre el punt del mapa apareixerà tota la informació relativa a la cronovia i també, la seva imatge.

Cronovies de Catalunya

Hi ha algunes plaques que ens falten incorporar la imatge. Són relatives a l'1-O. Les d'altres dates que apareixen en aquest mapa no tenen placa fins avui. Si us és fàcil obtenir la imatge, us agrairia que ens la féssiu arribar.

Cronovies (les plaques)

Més de 2050 imatges de cronovies de les 366 dates del carrendari. Cada cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacte i en cada data s’explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Alhora, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d’estacions de l’any. Una altra particularitat és que hi són totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l’INE i de l’ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que hi falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l’1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

Cronovies estadístic

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI

PuntCAT i Cronovies

La Fundació .cat va ser premiada l'any 2018 amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca de promoció del domini .cat Cronovies va adoptar aquest domini el 22 d'abril de 2006. Us expliquem com va néixer Cronovies en aquesta entrevista a les pàgines de la Fundació.

Fundació .CAT i Cronovies