Avui, 15 d'abril, el Parlament de Catalunya ha oficialitzat la creació de la 42a comarca del país. Cronovies s'hi adapta des del primer dia i, per tant, ja hem fet el canvi corresponent. De les deu poblacions de la comarca, només Moià té una cronovia: la del carrer Onze de Setembre. Fins ara, assignada al Bages, passa doncs a ser la primera del Moianès. Moià en tenia una altra anys enrere: l'actual carrer Miquel Martí i Pol fou en temps de la dictadura el carrer 29 de gener. Estarem atents si el consistori d'alguna de les noves poblacions moianeses  Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, l'Estany, Granera i Collsuspina assigna alguna via a la data, commemorant aquest fet o al 22 de març que va ser quan els seus habitants van votar amb un 80% a favor aquesta decisió.

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI