Us fem a mans un article que va aparèixer el proppassat 2 d'octubre a El País.cat on Cristian Segura citava el cronovies.cat com a referència. Malauradament té raó quan esmenta que ha trobat que les dades no estaven actualitzades i és que no hi ha cap organisme, ni català ni de l'estat, que pugui oferir-nos una versió al dia. A data d'avui hem incorporat tot el que hem aconseguit trobar. De fet, una vintena més.

Fa dos anys presumíem de tenir totes les cronovies de Catalunya localitzades i amb la foto de la placa, si en tenien. Ens basàvem en les dades de l'INE i de l'ICGC. Amb el continu degoteig de cronovies de l'1-O es fa molt difícil saber quan n'hi ha de noves. Gràcies al Cristian hem conegut la de Sarral i aprofitem per demanar a tothom que en conegui una que no tinguem, a fer-nos-ho saber i, si pot ser, també la foto per publicar-la, com fem amb totes les cronovies.

Article Cristian Segura 

El sobiranisme homenatja l’1-O a la guia de carrers

 

 

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI