Toponímia Vilafranca, avui 21 d'abril i dimarts passat dia 14, ha publicat un parell d'articles molt interessants sobre les cronovies que existeixen i han existit a la vila capital de l'Alt Penedès. Aquest blog, molt actiu, que si no l'erro va començar de la mà de l'any 2015, anunciava aleshores la publicació del llibre Noms de lloc de Vilafranca del Penedès (de l'Institut d'Estudis Penedesencs). D'ençà d'aquell dia i de forma regular ha anat publicant interessants informacions i curiositats sobre noms de lloc del terme de Vilafranca del Penedès, de Catalunya i del món. Si voleu seguir les seves publicacions a Twitter cerqueu el compte @ToponimiaVila

Els dos posts als que feia referència són  El carrer del 14 d’abril i altres cronovies (1) i El carrer del 14 d’abril i altres cronovies (i 2)

 

 

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI