En el Cronovies fem servir uns mapes per ubicar on han estat fotografiades les plaques que es mostren en el carrendari. Fins ara fèiem servir els mapes de Els meus llocs de Google Maps. Avui, fem un pas endavant i hem canviat l’eina per Instamaps que és una plataforma web de l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya. És un canvi radical de presentació on es poden mostrar les dades de forma diferent en funció del que interessi representar. El truc està en amagar/visibilitzar les llegendes que es mostren a l’esquerra. Cada punt de mapa, cada cronovia, mostra una informació completa de la seva ubicació i inclou la imatge de la placa. Té algunes funcionalitats més que Els meus llocs però el que que me la fa més atractiva és que és més propera, més nostra.

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI