El Govern de la Generalitat ha convocat el referèndum d'autodeterminació vinculant per al dia 1 d'octubre. Data cabdal, en aquest camí que ja fa uns anys hem engegat una gran part dels ciutadans de Catalunya per a la consecució de la independència d'Espanya. Vilagrasseta, entitat de població de Montoliu de Segarra, ha volgut ser la primera en honorar aquesta data que està cridada a esdevenir històrica. Referèndum organitzat pel Govern català, com a mandat resultant de les eleccions del 27 de setembre de 2015 en las que els partidaris del referèndum van obtenir majoria absoluta al Parlament de Catalunya. No obstant, el Govern espanyol s'hi oposa i ho fa amb males arts i amenaces, recorrent totes les lleis que el Parlament elabora i utilitzant el Tribunal Constitucional -amb jutges triats pel Govern de l'Estat i, per tant, de la seva corda- per frenar tots els moviments per dur-lo a terme. Perquè  creiem en la democràcia pensem que s'ha de fer i que el farem.

Foto cedida per l'Ajuntament de Montoliu de Segarra

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI