0308 Barcelona 2


Aquesta cronovia és de la ciutat de Barcelona i el que presentem aquí és un canvi de placa. Un canvi de contingut del text; no pas de la data. Quan vaig fer la foto, el 9 de març d’enguany, la placa deia Plaça del Vuit de març / Dia de la dona treballadora.

 

0308 Barcelona 1


Avui 17 d’agost el text ha canviat. Ara diu Plaça del Vuit de març / 8 de març, dia de les dones. Un canvi tan subtil que costa de copsar. Probablement, el funcionari que ho va decidir va pensar, a posteriori, que totes les dones no treballen i que calia refer la feina però ben feta.
Ah! I també ara és més clara ja que, per si no ho sabíeu, Vuit de març és 8 de març. No sé què costa una placa però malaguanyats diners!

 

 

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI