Un col·laborador ens envia una foto de la placa del carrer del dia de la seva inauguració. És de la població de Varsberg a la regió de la Lorena i commemora el 60è aniversari de l'alliberament de la ciutat. A la foto de la placa, que és de l'any 2004, apareix l'alcalde, el Sr Gaston Boutron, i un militar.

Font: René TOURSCHER: ...image commémorant le 60ème anniversaire de la libération de VARSBERG. C'était donc en l'année 2004. On voit Monsieur BOUTRON Gaston, maire de la commune et un militaire. La plaque a été mise en place lors de l'inauguration de la rue, et à l'occasion du 50ème anniversaire de la libération.

 

 

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI