L’any 1999 Màrius Serra proposava fer una col·lecció del que en deia cronoviles. Es a dir, muntar un calendari en base a la data de celebració del santoral dels carrers d’una població. D’aquesta forma posaríem Barcelona al 27 d’abril ja que té l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat. També posaríem al 29 de juliol Barcelona juntament amb totes les poblacions que tenen el carrer de Santa Marta. Un calendari més senzill de completar.

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI