La columna que en Màrius Serra té a La Vanguardia amb el nom de RUM-RUM, l'11 de març proppassat, la va dedicar a fer referència al web Cronovies. Destacava el fet d'haver assolit l'objectiu de documentar fotogràficament carrers d'arreu del món dedicats a tots els dies de l'any. De tota la informació que ens comenta voldria destacar l'esment que fa del carrer Segle XX del Guinardó de Barcelona on diu que ell elaborava, en la dècada dels noranta, els mots encreuats de La Vanguardia. Si voleu llegir l'article en català feu un clic aquí o en aquest enllaç per a la versió castellana.

Més de 2000 fotos de cronovies de les 366 dates del carrendari. Tota cronovia té el seu enllaç a Google Maps per mostrar la ubicació exacta i en cada data s'explica -si s'ha arribat a obtenir- el perquè de la commemoració de la placa. Així mateix, també incorpora carrers amb noms de mesos, de dies de la setmana i d'estacions de l'any. Una altra particularitat és que estan totes les de Catalunya. Les bases de dades de carrers de Catalunya de l'INE i del ICGC van servir de punt de partida per a la seva consecució. Les poques que falten o bé no tenen placa, o són de les noves referides a l'1-O pendents de fotografiar.

CRONOVIES

En aquest blog hi trobem informació quantificada de les cronovies. Per procedència, per dates, per efemèrides i per col·laboradors. A més, de les cronovies de Catalunya, d'Espanya, d'Argentina, de França i de Portugal es mostra una anàlisi més detallada del que hi consta incorporat. (les dades del gràfic són del maig de 2015)

CENS CRONOVIARI